Diagonala335 Zmigajmo Slovenijo

Kolesarsko rekreativni dogodek Diagonala335 je letos potekal že tradicionalno tretje leto zapored.

Karavana se je ustavila tudi pred ŠC Triglav.

Štart kolesarjev je bil v soboto, 15.06.2019 ob 00.00 uri na skrajnem severovzhodu Slovenije v naselju Trdkova, cilj pa je v 335 kilometrov oddaljenem Portorožu. Rekreativci so lahko sodelovali na celotni 335 km dolgi trasi in na 133 km dolgi Diagonal’ci ali na krajšem odseku poti.

Razen Diagonale335 in Diagonal’ce je bila priključitev na dan dogodka možna kjer koli, kadar koli in za poljubno dolgo kot tudi na promocijskih točkah v Vranskem, Ljubljani, Kopru in Portorožu. Karavana kolesarjev se je letos v Ljubljani ustavila pri dvorani Športni center Triglav, kjer so udeleženci prejeli topli obrok in si pred »zadnjimi« 133 kilometri tudi malce oddahnili.

Diagonala335 ni maraton kot tudi ne tekmovanje, kolesari se v duhu prijateljstva in dobrodelnosti. Projekt tudi vsa ta leta spremlja slogan »Zmigajmo Slovenijo«, kateri namen je spodbuditi vsakega posameznika, da bi se več gibal. V zadnjih dveh letih je Diagonala335 postala vseslovenska in mednarodna športna prireditev, namenjena rekreativnim kolesarjem v okviru katere se zbirajo donatorska sredstva za Fundacijo za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij Olimpijskega komiteja Slovenije. Z donacijo pomagamo mladim perspektivnim športnikom, ki prihajajo iz socialno šibkih okolij in si ne morejo privoščiti, da bi se sploh ukvarjali s športom.