Konec letne rekreacijske lige 2019

Zadnja sreda v mesecu oktobru je bila v znamenju zaključka Letne rekreacijske lige v malem nogometu 2019, ki jo organizira Športna zveza Ljubljane v sodelovanju s Športnim centrom Triglav, sofinancirana pa s strani Mestne občine Ljubljana. Liga je potekala v dveh starostnih kategorijah. Člani so tekme igrali v “Jami” za Bežigradom, v skupini Abraham pa so starejši mojstri svoje nogometne veščine pokazali v Športnem parku Kodeljevo.

Liga Bežigrad-člani

V članski ligi je skupno tekmovalo 11 ekip po eno krožnem sistemu, drugi del tekmovanja pa se je liga razdelila v dve skupini: v skupino za prvaka in skupino za ostale ekipe. Po prvem delu tekmovanja je najbolje kazalo ekipi E. Leclerc, ki je v drugi del tekmovanja prenesla tri točke prednosti pred prvim zasledovalcem, KMN Lokomotiva. Ker so se točke prenašale v drugi del tekmovanja, je bila pomembna vsaka osvojena točka v drugem delu.To so najbolje izkoristili fantje iz ekipe KMN Lokomotiva, ki v drugem delu tekmovanja niso izgubili nobene tekme in tako slavili prvaka LRL 2019. Drugo mesto je osvojila ekipa E. Leclerc. Prav zadnja tekma sezone pa je odločala o tretjem mestu. ŠD Strmec in Krašovec Hidrispeleo & Dimko d.o.o. sta v tekmo vstopili z enakim številom točk, ampak ŠD Strmec je imel prednost iz prvega dela, ko je na prvi medsebojni tekmi zmagal z rezultatom 3:1, zato mu je zadostovala točka. Tekma, ki je prinašala veliko ali nič, se je na koncu končala z rezultatom 3:3 in ekipa ŠD Strmec se je veselila tretjega mesta.

Prvaki članske lige KMN Lokomotiva

Liga Abraham

V naši najstarejši kategoriji, kategoriji Abraham, je tekmovalo 7 ekip po dvokrožnem sistemu. Ne pomnimo, kdaj je bilo v ligi tako napeto do zadnjega kroga. Namreč šele tekme v zadnjem krogu so odločale o končnem prvaku lige. Na prvem mestu je bila ekipa Tekape BMV, ki je bila zadnji krog prosta, imela pa je prednost treh točk pred ekipo BMV ALL4U. Na sporedu je bila tekma med BMV ALL4U in Vulkanizerstvom Stipič. BMV ALL4U je potreboval vse tri točke, da postane prvak, ekipi Vulkanizerstvo Stipič pa je zadostovala ena točka za osvojitev tretjega mesta. V zraku je bilo čutiti veliko napetost, kajti obe ekipi sta se zavedali, kaj jim tekma prenaša. Videli smo zelo disciplinirano igro, brez nepotrebnih napak. BMV ALL4U je v prvem polčasu uspel zadeti, tako da je drugi del tekme začel z minimalno prednostjo 1:0. Fantje ekipe Vulkanizerstvo Stipič so igrali na vse ali nič in zato bili tudi nagrajeni, saj so rezultat izenačili 5 minut pred koncem tekme, ki je bil tudi končni rezultat. Prvega mesta se je veselila ekipa Tekape BMV, drugega BMV ALL4U in tretjega mesta ekipa Vulkanizerstvo Stipič.

Prvaki lige Abraham TEKAPE BMV