Zanimivo nadaljevanje jubilejne sezone

V soboto in nedeljo so v dvorani Športnega centra Triglav odigrane prve tekme jubilejne 20. zimske lige Ljubljane v novem koledarskem letu. Prvi so se podali v lov za nove točke dečki U-11, v nedeljo pa najmlajši udeleženci v selekcijah U-8. Poleg njih nastopajo še selekcije U-9 in U-10, vsi skupaj se izmenjujejo vsako soboto in nedeljo od sredine novembra do sredine marca, ko bodo znani vsi zmagovalci jubilejne sezone med mladimi. Člani se merijo v tedenski ligi ob ponedeljkih in četrtkih zvečer, tekmovanje pa sofinancira Mestna občina Ljubljane. Prav gotovo se obeta zanimivo nadaljevanje jubilejne sezone za pokal Športne zveze Ljubljane.

Do novega leta sta največ točk med najmlajšimi zbrali ekipi Olimpije beli in Slovana rdeči, ki sta bili tudi neporaženi, Bežigrajčani pa sploh niso prejeli nobenega zadetka. V tej kategoriji nastopa 10 nogometnih klubov iz Ljubljane in osrednje Slovenije. Lani je bila prva Olimpija beli, drugi NK Črni graben, tretji pa Slovan rdeči.

Med 12-timi moštvi selekcij U-9 sta neporažena Brinje Grosuplje modri in Olimpija B, pri tem mladi Dolenjci še niso oddali nobene točke. Odlično se držijo tudi njihovi klubski soigralci v moštvu rumenih, ki s Slovanom rdeči držijo tretje in četrto mesto po šestih odigranih krogih.

Vodilna ekipa v kategoriji U-10 je NK Cerknica, ki si je do novega leta priigrala kar 5 točk naskoka med ostalimi 11-timi konkurenti. Cerkničani so v tej skupini edini neporaženi v starem letu, s čimer so postali prvi favoriti tudi za končno zmagoslavje, do tam pa bodo morali to imenitno vlogo favoritov potrditi v naslednjih dveh mesecih.

Med selekcijami U-11 so na vrhu lestvice igralci NK Bravo in rumeni so edini neporaženi v konkurenci skupno 10.-tih ekip v tej skupini. Za ovratnik jim dihajo vrstniki NK Roltek Dob in NK Jezero Medvode. NK Bravo tudi brani naslov prvaka v tej kategoriji iz prejšnje zime.

Dodajmo še tedensko člansko ligo, v kateri pred nadaljevanjem med deveterico sodelujočih vodijo Dimniki Hočevar, FIN servis in Litostroj Power. Lanski naslov brani ekipa Kikani zak. gradbena dela, ki trenutno zasedajo 4 mesto.

Pri vsem naštevanju najboljših pa zlasti med otroci velja, da rezultati pravzaprav ne bi smeli biti v ospredju. Najpomembnejše je, da igrajo in se družijo ter se hkrati spoznavajo z nogometno abecedo. Na to velikokrat pozabijo njihovi starši (ali dedki in babice), ki jih spremljajo na dobro zasedenih tribunah, pa tudi nekateri trenerji, kateri nebi smeli pred otroke postavljati zgolj rezultatskih ciljev. Vabljeni v Športni center Triglav, da si nadaljevanje sezone ogledate v čim večjem številu!