imamo prvaka xx. zimske lige

V ponedeljek, 22.6. se je v dvorani Športni center Triglav odvijal zadnji krog XX. Zimske lige za pokal Športne zveze Ljubljane, ki jo sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Na sporedu sta bili dve tekmi. Tekmi, ki sta lahko prinesli veliko ali pa tudi veliko vzele. Kajti med seboj so igrale ekipe, ki so bile na lestvici med štiri najboljšimi ekipami. Prvo mesto je zasedala ekipa FIN servis, drugo mesto z enakim številom osvojenih točk ekipa Dimnikarstvo Hočevar, tretje mesto Litostroj Power, četrto mesto pa ŠD Trnovo.

Prva tekma večera je pripadala drugo uvrščeni ekipi Dimnikarstvo Hočevar in tretjo uvrščeni ekipi Litostroj Power. “Dimnikarji” so za ohranitev drugega mesta ali končnega prvega mesta, potrebovali zmago. Litostroj Power pa zmago s tremi goli razlike, če so želeli osvojiti drugo mesto. Tekmo sta obe ekipi začeli zelo resno in odločno, kajti oboji so vedeli kaj lahko ob zmagi dobijo. V prvem delu tekme so bili za odtenek boljši “dimnikarji”, ki so vsako manjšo napako Litostroja kaznovali ter povedli s 3:0. Ko smo že mislili, da je tekma končana, je udaril Litostroj in v dveh minutah zatresel dva gola. Dobrih 10 minut pred koncem je bila tekma zopet odprta. Litostroj se je trudil, pritiskal ampak žoga ni hotela v gol. “Dimnikarji” so potrpežljivo čakali na morebitno napako nasprotnikov, kar se je tudi zgodilo 4 minute pred koncem, ko so zadeli za končni rezultat 4:2.

Druga tekma večera je pripadala prvo uvrščeni ekipi FIN servis in četrto uvrščeno ekipo ŠD Trnovo. FIN servis je za potrditev prvega mesta potreboval zmago, ŠD Trnovo pa prav tako zmago, če so želeli prehiteti Litostroj Power in osvojiti končno tretje mesto. V zraku je bilo čutiti veliko napetosti. V prvem polčasu je FIN servis igral malo zadržano in pazljivo, kar je ekipa iz Trnovega videla in prevzela pobudo na igrišču. Vendar je rezultat po prvem polčasu ostal 0:0. FIN servis je v drugi polčas šel odločneje in pokazal zakaj so bili prvi na lestvici do zadnje tekme. Prevzeli so pobudo in z dobro igro tekmo pripeljali do konca z zmago 4:2 in se tako veselili osvojenega 1. mesta XX. Zimske lige za pokal Športne zveze Ljubljane.

FIN SERVIS

KONČNI VRSTNI RED:

  1. mesto FIN Servis
  2. mesto Dimnikarstvo Hočevar
  3. mesto Litostroj Power
  4. mesto ŠD Trnovo

Ker je bila to jubilejna XX: Zimska liga za pokal Športne zveze Ljubljane, smo se odločili, da bomo podelili še nekaj nagrad. Za najboljšega vratarja je bil izbran vratar MATEJ ŠTANGELJ (FIN servid) , za najboljšega igralca Zoran Pavlović (Dimnikarstvo Hočevar), pokal za FAIR PLAY je dobila ekipa ŠD Trnovo ter pokal za ekipo z najboljšo obrambo LITOSTROJ POWER.