ZAČETEK 21. OTROŠKE ZIMSKE LIGE

Po enoletnem premoru, ki je bil minulo zimo povezan s prekinitvijo tekmovanj zaradi epidemije, se tretjo soboto in nedeljo v novembru začenja Zimska liga Ljubljane 2021/2022 v Športnem centru Triglav. Prvi se bodo v soboto zjutraj predstavili najmlajši udeleženci v kategoriji U-8, med katerimi je prijavljenih 10 klubov, za njimi pa v opoldanskem in popoldanskem času  dečki U-10, med katerimi je prijavljenih 12 klubov. Tem bodo v nedeljo od 9. do 14. ure sledili dečki U-9, kjer je prav tako prijavljenih 12 klubov. Medtem bodo fantje v kategoriji U-11 začeli z igranjem naslednji konec tedna. V štirih starostnih skupinah bo nastopilo skupaj 46 klubov iz Ljubljane in osrednje Slovenije. V zadnji odigrani zimi 2019/2020, ki je bila hkrati jubilejna 20-ta po vrsti, so slavili NK Olimpija beli (U-8), NK Brinje Grosuplje modri (U-9), NK Olimpija B (U-10) in NK Bravo (U-11).

Zadnje tekmovanje med najmlajšimi se je zaradi zaustavitve športnih tekmovanj zaključilo tik pred koncem, 14. marca 2020. Obveljala je takratna trenutna lestvica, po kateri je prvo mesto osvojila NK Olimpija beli, drugo je bilo ND Slovan rdeči, tretja NK Olimpija zeleni, četrto NK Šmartno, peta FC Postojna, šesto ND Slovan beli, sedmi in osmi so bili člani NK Brinje Grosuplje (modri in rumeni), deveti NK Črni graben in deseta OŠ Olimpija.

Razporede vaših tekem v novi sezoni najdete na povezavah na tej spletni strani:

– dečki U-8: https://www.sctriglav.si/lige/188/zimska-liga-2021-22-u-8/ 

– dečki U-9: https://www.sctriglav.si/lige/184/zimska-liga-2021-22-u-9/ 

– dečki U-10: https://www.sctriglav.si/lige/189/zimska-liga-2021-22-u-10/ 

– dečki u-11: https://www.sctriglav.si/lige/186/zimska-liga-2021-22-u-11/ 

Žal pa bo tudi nova, 21. po vrsti zimska liga potekala pod prilagojenimi pogoji zaradi preprečevanja COVID bolezni. To je edini način, da se bo tekmovanje sploh lahko odvijalo in verjamemo, da si vsi skupaj želimo/želite, da bomo dečkom omogočili kontinuirano igranje v novi sezoni. Tukaj smo/ste na potezi zlasti njihovi trenerji in kakopak starši, kateri jim moramo/morate to omogočiti. Dečki komaj čakajo, da se s sredine igrišča skotali prva žoga in da končno spet tekmujejo! To moramo/morate imeti pred očmi, saj je upoštevanje ukrepov edini način za varno tekmovanje, ki ga zagotovo ne želite ovirati svojim nadebudnežem  in jim ga iskreno privoščite. Zato prosimo, da upoštevate pogoje sodelovanja in se po njih ravnate, kajti zagotovo si nihče ne želi, da bi morali tekmovanje ponovno zaustaviti.