Konec Zimske lige v dvoranskem nogometu 2022

V soboto, 7.5. se je v Športnem centru Triglav zaključila Zimska liga v dvoranskem nogometu 2022, ki jo je organizirala Športna zveza Ljubljane v sodelovanju s Športnim centrom Triglav, sofinancirala pa Mestna občina Ljubljana.

Zimska liga v dvoranskem nogometu je potekala po turnirskem načinu (skupno pet turnirjev). Na podlagi razvrstitve posamezne ekipe, je ekipa za svojo uvrstitev, na vsakem turnirju posebej, prejela določeno število točk. (1. mesto 8 točk, 2. mesto 6 točk, 3. mesto 4 točke, itd…). Zmagovalec zimske lige je bila ekipam ki je nabrala največ točk do zaključka zadnjega turnirja

FC Smlednik

Ekipe so poskrbele, da je Zimska liga bila neodločena do zadnje tekme zadnjega turnirja, kjer sta si nasproti stali ekipi FC Smlednik in Litostroj Power. Obe ekipi sta potrebovali zmago oziroma obe ekipi sta morali doseči zadosti golov, da bi dvignili največji pokal, pokal za prvo mesto. FC Smlednik je moral zmagati za tri zadetke, medtem ko je Litostroj Power moral doseči tri zadetke. Nogomet ne bi bil nogomet, če se tekma ne bi končala z izidom 5-2 v korist FC Smlednika, ki se je veselil prvega mesta. Drugo mesto je osvojila ekipa Litostroj Power, tretje pa ekipa EKO kliner.