Začenja se boj za prvaka

Jutri se prične “2. del” letošnje Zimske lige 2022/23 za mlajše kategorije. Vse kategorije imajo pred seboj še tri igralne vikende in časa za napake ni več. Pri naših najmlajših, pri kategoriji U-7, ki imajo drugačen sistem igranja tekem, se rezultati ne beležijo, ampak je cilj, da fantje in dekleta okusijo čar nogometnih tekem in “Fair play-a”.

Pri kategoriji U-8 trenutno prvo mesto, s tekmo več, zaseda ekipa ND Bilje. Na drugem mestu je ekipa NK Olimpija beli, ki imajo tri točke manj, na tretjem mestu pa je ekipa NŠ Fenix A, ki zaostajajo pet točk. Pričakujemo lahko kar srdit boj za prvo mesto, kjer bo štela vsaka točka.

Pri kategoriji U-9, NK Olimpijo beli tri zmage ločijo, da postanejo prvaki in so na zelo dobri poti, kajti v dvanajstih tekmah še niso izgubili nobene točke. Poudarimo lahko, da so prejeli zgolj 7 zadetkov dosegli pa 87. Bo pa velik boj za preostala mesta kjer je razlika med drugo uvrščeno ekipo in peto uvrščeno ekipo le sedem točk.

Kategorija U-10 se je po prvem krogu, kjer so ekipe odigrale 13 tekem, razdelila v dve skupine. Skupina od 1. mesto do 8. mesta ter skupina od 9. mesta do 14. mesta. V obeh skupinah ekipe igrajo še enkrat vsak z vsakim. Trenutno najbolje kaže ekipi NK Olimpija beli, ki še niso okusili poraza in vodijo sedem točk pred prvim zasledovalcem. Drugače pa je pri ostalih ekipah, kajti točkovna razlika med drugo uvrščeno in osmo uvrščeno ekipo je zgolj sedem točk in boj za najboljša mesta bo zelo velik.

Kategorija U-11 se je prav tako razdelila dve skupini, kjer ekipe v obeh skupinah igrajo vsak z vsakim. Mislim, da lahko rečemo, da je ta kategorija najbolj izenačena in da zmagovalca v naprej ne moremo določiti. Razlike so tako majhne, da lahko že vsaka tekma odloča. Tri točke ločijo četrto ekipo od prve. NK Zagorje A in OŠ Olimpija s 33 točkami, ND Črnuče in NK Olimpija pa s 30 točkami in si upamo trditi, da bomo zmagovalca dobili šele v zadnjem krogu.