končala se je zimska liga za mlajše selekcije

Z zadnjim vikendom v mesecu marcu se je v dvorani Športni center Triglav zaključila Otroška zimska liga v malem nogometu 2022/2023, ki jo je organizirala Športna zveza Ljubljane v sodelovanju s Športnim centrom Triglav. Tekmovanja v starostnih kategorijah U7, U8, U9, U10 in U11 se skupaj udeležilo preko 800 mladih nogometašev iz 54-ih ekip. Prve štiri ekipe v posameznih kategorijah so za osvojena mesta prejele pokale in medalje, ostale udeleženci lige pa so za sodelovanje prejeli spominske medalje.

U-7 spoznaval duh nogometnega tekmovanja

Pri selekciji U-7 je tekmovanje potekalo malo drugače. Tekme so se igrale na polovico igrišča po 15 minut na manjše gole. Rezultati se niso beležili, ampak je bil cilj, da fantje in dekleta okusijo čar nogometnih tekem in “Fair play-a”.

NK olimpija v zadnjem krogu do prvaka U-8

Pred zadnjim tekmovalnim dnem so bile pri selekciji U-8 odprta še vse možnosti, da se lestvica najboljših spremeni. Najbolje je kazalo NK Olimpiji ter ND bilje, sledili pa sta jima ekipi OŠ Olimpija in ND Fenix A. Najbolj zbrani so prišli fantje iz Ljubljane, ki so osvojili vseh 9 točk in končali ligo na prvem mestu brez poraza.

U-9 pripadal NK Olimpiji

NK Olimpija beli so čez celotno tekmovanje pokazali največ zbranosti, ter ligo so končali brez poraza (18 tekem, 18 zmag) z gol razliko 121:11 (+110), kar je tudi najvišja gol razlika v vseh letih Zimske lige v Športnem centru Triglav. Drugo mesto je osvojila ekipa ND Bilje, tretje NŠ Fenix A in četrto NK Olimpija zeleni.

U-10 odločen pred zadnjim krogom

Pri selekciji U-10 je bilo še pred zadnjim tekmovalnim dnem odločeno kdo bo prvak. To je je postala ekipa NK Olimpija Beli, ki so svojega najbližjega tekmeca NK Proteus, ki je osvojil drugo mesto, prehiteli kar za 17 točk. Varovanci trenerja Jure Šegote so v 20 tekmah zabeležili 19 zmag in remi in tako ostali ne poraženi, ter za malo zgrešili rekord v gol razliki, ki je po 20 tekmah znašala +109. Tretje mesto je osvojila ekipa NŠ Fenix A in četrto mesto NK Dekani.

Pri u-11 prvak NK Zagorje

Naša najstarejša selekcija, selekcija U-11, kjer se je igral že pravi “moški” nogomet, je prvo mesto osvojila ekipa iz Zagorja. NK Zagorje A je v zadnji krog prišla z minimalno prednostjo in so morali zmagati prav vse tekme tistega dne, če so želeli potrditi končno prvo mesto. Tekme so potekale zelo na “nož” in videlo se je, da prav vse ekipe želijo zmagati. Delitelj pravice je prav vsak krog imel veliko dela z umirjenjem strasti na igrišču in kot na klopi. Drugo mesto je na koncu osvojila ekipa OŠ Olimpija, tretje NK Olimpija in četrto mesto ND Črnuče.