konec letne rekreacijske lige 2023

Zadnja sreda v mesecu oktobru je bila v znamenju zaključka Letne rekreacijske lige v malem nogometu 2023, ki jo organizira Športna zveza Ljubljane v sodelovanju s Športnim centrom Triglav, sofinancira pa Fundacija za šport. Liga je potekala v dveh starostnih kategorijah. Člani so tekme igrali v “Jami” za Bežigradom, v skupini Abraham pa so starejši mojstri svoje nogometne veščine pokazali v Športnem parku Kodeljevo.

LIGA BEŽIGRAD

V članski ligi je skupno tekmovalo 8 ekip po dvokrožnem sistemu. Liga je bila zelo izenačena in o končnem vrstnem redu je odločal zadnji krog. Končno prvo mesto je osvojila ekipa KMN lokomotiva, drugo mesto je osvojila ekipa SAJE, ki jim je za prvaka lige zmanjkala ena zmaga, tretje mesto Litostroj Power in četrto mesto ekipa Rakovnik, ki so bili manjše presenečenje letošnje lige.

KONČNI VRSTNI RED:

 1. KMN LOKOMOTIVA
 2. SAJE
 3. LITOSTROJ POWER
 4. RAKOVNIK
 5. LPP
 6. E. LECLERC
 7. KEFO d.o.o.
 8. Energični DGNLjubljana

LIGA ABRAHAM

V naši najstarejši kategoriji, kategoriji Abraham, je tekmovalo 7 ekip po dvokrožnem sistemu. Prvo mesto so osvojili fantje iz ekipe BMV, ki so ligo osvojili brez poraza in v odigranih dvanajstih tekmah prejeli zgolj šest golov. Kar nam pove, da so bili v letošnjem letu res “dominantni”. Drugo mesto je osvojila ekipa ŠD Strmec, tretje mesto Škilišped in četrto mesto ekipa ALL4U.

KONČNI VRSTNI RED:

 1. BMV
 2. ŠD Strmec
 3. Škilišped
 4. ALL4U
 5. TEKAPE BMV
 6. Pikapolon`ca
 7. ALFA