Končala se je Otroška Zimska liga

Pretekli vikend se je s selekcijo U-7 končala Otroška zimska liga v dvoranskem nogometu za pokal Športne zveze Ljubljane 2023/24. Letošnja Zimska liga je bila rekordna po številu sodelujočih ekip. V petih starostnih selekcijah je sodelovalo 74 ekip iz več kot 20 različnih nogometnih klubov iz celotne Slovenje in preko 1000 mladih nogometašev. Liga je potekala od meseca novembra do meseca marca med vikendi v Športnem centru Triglav. Ligo je organizirala Športna zveza Ljubljane v sodelovanju s Športnim centrom Triglav, sofinancirala pa Fundacija za Šport.

Pri U-7 spoznavanje nogometa

Pri kategoriji U-7 je sodelovalo 10 ekip. Pri selekciji U-7 se rezultat ni beležil kajti cilj je bil spoznavanje tekmovalnega duha in pomena besede “fair play”. Ekipe so odigrale 15 tekem v 5ih vikendih.

Pri U-8 odločala zadnja tekma

V selekciji U-8 se sodelovalo 14 ekip. Prvi krog se je odigral v dveh skupinah, po prvem krogu pa so se ekipe razdelile v skupino za prvaka in skupino za ostale ekipe. Da so si bile ekipe zelo enakopravne, govori že informacija, da smo na prvaka čakali do konca zadnje tekme. Na zadnji tekmi sta si nasproti stali ekipi Olimpije in Šmartnega. Obe ekipi sta bili lahko prvi prav tako obe ekipi sta lahko bili tretji. V primeru remija pa bi prvak postali fantje iz ND Bilje. Več zbranosti in discipline so pokazali fantje iz NK Olimpije, ki so tekmo dobili z rezultatom 5:2 in tako postali novi prvaki za selekcijo U-8. Drugo mesto je osvojila ekipa ND Bilje, tretje NK Šmartno in četrto mesto NŠ Fenix črni.

U-9 pripadel NŠ Fenix

Pri selekciji U-9 je število ekip bilo 14, sistem tekmovanja pa enak kot pri selekciji U-8. Lahko bi rekli, da se je zaključek lige ponovil iz selekcije U-8. Zopet smo na prvaka čakali do zadnje tekme. Na tekmo kjer sta si nasproti stala ekipi Fenixa in Proteusa. NŠ Fenix je šel v tekmo malo bolj sproščeno, kajti za potrditev prvega mesta jim je zagotavljal že remi. Na drugi strani pa so fantje NK proteus morali zmagati oz. doseči večje število golov v primeru poraza, da bi prehiteli ekipo NK Olimpije na drugem mestu. Tekma se je končala s pravim nogometnim rezultatom, z 1:0 v prid NŠ Fenix in s tem potrdili prvo mesto. Drugo mesto je na koncu osvojila ekipa NK Olimpija, tretje NK Proteus in četrto mesto ND Bilje.

Pri U-10 stari novi prvak

V najštevilčnejši selekciji, selekciji U-10 kjer je nastopalo 20 ekip, ki so bile razdeljene v dve skupini, so stari novi prvaki postali igralci iz ekipe NK Olimpija. Ekipa NK Olimpija črni so si prvo mesto zagotovili že pred zadnji krogom. V 18ih odigranih tekmah ni so doživeli poraza. Da so bili res dominantni pove že podatek, da so dosegli 116 zadetkov, prejeli pa zgolj 4. Drugo mesto je osvojila ekipa NK Olimpija beli, tretje mesto NŠ Fenix črni, četrto mesto pa NK Krka A.

NŠ Fenix brez poraza do prvaka U-11

V naši najstarejši selekciji, selekciji U-11 je sodelovalo 16 ekip, ki so bile razdeljene v dve skupini v prvem krogu, v drugem krogu pa v skupino za prvaka in skupino za ostale ekipe. Svojo premoč so s prvim mestom potrdili fantje iz ekipe NŠ Fenix oranžni, ki niso doživeli poraza prejeli pa zgolj en zadetek. So pa morali svojo premoč pokazati na zadnji tekmi sezone, ko jim je nasproti stala ekipa NK Proteus, ki so bili neposredni izzivalci za prvo mesto. Ekipi NŠ Fenix je zadostovala zgolj točka, NK Proteus pa je moral zmagati. Tekma se je končala z rezultatom 0:0 in prvega mesta se je veselila ekipa NŠ Fenix oranžni, drugo mesto so na koncu osvojili NK Proteus, tretje ekipa Futsal Ribnica in četrto OŠ Olimpija Ljubljana.